Τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας θα κλείσουν στις 18 Μαρτίου .


Τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας μετά από τη σύσκεψη που έγινε, θα κλείσουν στις 18 Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στο προεδρείο, με βάση πάντα τα μηνύματα που έχουν πάρει από τα μέλη της, η ανταπόκριση στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι μεγάλη. 
"Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει για την εστίαση. Τα βάρη που έχει υποστεί ο κλάδος μας από την φορολογική πολιτική είναι τεράστια και οδηγούν τους συναδέλφους μας στο να μην μπορούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους και να τα κλείνουν" τονίζει ο Σπύρος Στεργίου.
Η διαμαρτυρία και η κινητοποίηση που αποφάσισε ο Σύλλογος μαζί με τα μέλη του εστιάζονται σε δύο βασικά σημεία.
Στο 24% του ΦΠΑ, το οποίο παρά τα επιδόματα και τις διευκολύνσεις που αναγγέλλει καθημερινά η κυβέρνηση σε διάφορους κλάδους και κοινωνικές ομάδες, δεν έχει πάρει ακόμα πίσω για την εστίαση και στις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν οι καταστηματάρχες ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
"Έχουμε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές στην Ευρώπη ως κλάδος"τονίζει ο κ. Στεργίου. "Δεν πάει άλλο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλα, κάτι πρέπει να κάνουμε.
Όλοι φωνάζουν... Οι έμποροι, οι αγρότες και μέσα από τις κινητοποιήσεις τους αυτές ολοένα και κάτι καταφέρνουν να κερδίζουν. Σε μας στην εστίαση, επειδή τόσο καιρό δεν κάναμε τίποτα, κάθε τόσο μας προσθέτουν και καινούρια βάρη.
Λες και νομίζουν ότι μπορούμε να τα αντέξουμε. Ε, αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Έχουμε και εμείς φωνή και θα πρέπει να ακουστεί". 
Η απόφαση του ΣΚΕΑΝΑ για το κλείσιμο των μαγαζιών στις 18 Μαρτίου αφορά κυρίως την Πάτρα, ενώ είναι άγνωστο ακόμα αν θα ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση και τα υπόλοιπα καταστήματα της Αχαΐας.
Στόχος πάντως του Συλλόγου είναι να ξεσηκωθούν όλοι οι καταστηματάρχες του νομού, καθώς σε περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις.  
Θυμίζουμε ότι ο ΣΚΕΑΝΑ έχει προχωρήσει σε παρόμοια απόφαση πριν από περίπου πέντε περίπου χρόνια, την περίοδο που οι κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων, διαδέχονταν η μία την άλλη, κλείνοντας τα καταστήματά του.
Η ανταπόκριση τότε ήταν μεγάλη και οι καταστηματάρχες έδειξαν ότι μπορούν να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Άλλωστε, ως ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την μεγαλύτερη μάχη από όλες, τον αγώνα της επιβίωσης και της διατήρησης των μαγαζιών τους ζωντανών. 

Σχόλια