Τι θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2020 !!


Περιλαμβάνει 2 συναυλίες αφιερωμένες στον Θάνο Μικρούτσικο, 2 λυρικές βραδιές, συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών εγχόρδων με τη Γιώτα Νέγκα και 3 νέες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας !!

Εγκρίθηκε η πραγματοποίηση μιας ενότητας εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Πατρινού μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιού Θάνου Μικρούτσικου που έφυγε από τη ζωή στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει 2 μεγάλες συναυλίες στον προαύλιο χώρο του «Εργοστασίου Τέχνης»  στην Ακτή Δυμαίων που θα πάρει και το όνομα του δημιουργού. 

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου με τους Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη και Μαριάννα Πολυχρονίδη υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μουσικού Θύμιου Παπαδόπουλου και η 2η τη Δευτέρα 27 Ιουλίου με τον Χρήστο Θηβαίο και τους String Demons.
Η παρουσία του φετινού Φεστιβάλ στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης θα είναι ξεχωριστή. Στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών θα φιλοξενηθούν 2 λυρικές βραδιές, την Πέμπτη και την Παρασκευή  23 και 24 Ιουλίου, από 6 καταξιωμένους σολίστ της Όπερας. Στο Ρωμαϊκό Ωδείο και στο Κάστρο Πατρών θα πραγματοποιηθούν 3 νέες παραγωγές που ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με Πατρινούς συντελεστές (πρόκειται για τις Παραλογές) ενώ για 1η φορά θα αξιοποιηθεί ο Αρχαιολογικός Χώρος της Βούντενης με μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιήσει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Πολιτιστικού Οργανισμού με ερμηνεύτρια τη Γιώτα Νέγκα στις 3 Αυγούστου 2020.
Στο φετινό πρόγραμμα αξίζει να σημειωθεί και μια νέα ενότητα του Φεστιβάλ που αφορά στο ερασιτεχνικό δημιουργικό θέατρο της πόλης με ένα 9ήμερο φεστιβάλ τοπικών θεατρικών ερασιτεχνικών σχημάτων που θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της Κρήνης με την υπέροχη θέα.
Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας όλες οι εκδηλώσεις θα  προσφερθούν δωρεάν στο κοινό της πόλης, τους συμπολίτες μας που προσπαθούν να συνέλθουν μετά από μια πολύ δύσκολη τρίμηνη δοκιμασία, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται. Ζητούμενο είναι με αυτό τον τρόπο να στηριχθεί  η λαϊκή οικογένεια που ζει με το φόβο της επόμενης μέρας και της νέας οικονομικής κρίσης που βλέπει πως ακολουθεί, το φόβο της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της ανεργίας.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού «μπορεί το Υπουργείο Πολιτισμού να έκρινε την περασμένη εβδομάδα πως το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας αξίζει μόνο 9.500 ευρώ, απαξιώνοντας έτσι το θεσμό της πόλης μας και την προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που παράγουν τον πολιτισμό, εμείς παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να μη χαρατσώνουμε τη λαϊκή οικογένεια και να προσφέρουμε ψυχαγωγία, αισθητική αγωγή και καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλο το λαό και σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων».

Σχόλια