Μεγαλύτερή η ευθύνη της κυβέρνησής από τον κόσμο για το lockdown που έρχεται στην πρωτεύουσά από Δευτέρα !!

 


Μπορεί να έχει μερίδιο ευθύνης ο κόσμος και κάποιες επιχείρησής , για αυτό που έρχεται αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης ανήκει στο κράτος , γιατί έχασε την μπάλα και δεν ήξερε τι να ανοίξει και τη να κλήση , και αυτό δείχνει από τα σημερινά καθέκαστα που έρχονται , ρίσκαρε σε θέματα που δεν της βγήκαν δυστυχώς ..

Από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε την δευτέρα έρχεται γενικό lockdown στην Αθήνα ,και έπεται συνέχεια και για υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας .

Τι θα σήμαινε λοιπόν σε 2 γενική καραντίνα; 

Αν και όλοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να φύγει η πανδημία εκτός ελέγχου, ελάχιστοι τολμούν να μιλήσουν για νέο γενικό lockdown και βάζουν μπροστά επιθετικούς χαρακτηρισμούς όπως «τοπικό», «μίνι» κτλ.

θεωρείται σχεδόν απίθανο να δούμε νέα γενικευμένα λουκέτα σε σχολεία. Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη όχι μόνο από τη γνώση, αλλά και τις κοινωνικές δεξιότητες που τους προσφέρει το σχολείο. Ακόμη και η πρόσβαση σε γεύματα που προσφέρουν παιδικοί σταθμοί, αλλά και δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι καθοριστικής σημασίας για χιλιάδες οικογένειες, ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της Εστίασης και όχι μόνο έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Το χειρότερο είναι, όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για αδιαφορία, αλλά και για στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία είναι το θύμα που πληρώνει τα σπασμένα .


Σχόλια