Στοπ και στα Πανηγύρια μετα της 11.00 βάζει η αστυνομία , και πατά σε ένα νόμο που προϋπήρχε απλά δεν εφαρμοζόταν !

 


Από την έναρξη λειτουργίας των καλοκαιρινών νυχτερινών μαγαζιών διασκέδασης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας επιδεικνύει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους σε καταστήματα που κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, με τους κατοίκους να «διασκεδάζουν» στους ρυθμούς των ντεσιμπέλ μέχρι τα ξημερώματα!

 Το περασμένο σαββατοκύριακο συνελήφθησαν έξι άτομα για διατάραξη κοινής ησυχίας, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα στην παραλιακή και ευρύτερη περιοχή του Ρίου, δύο στα Βραχνέικα και ένα στο κέντρο της πόλης.

«Δεν έχουμε κάτι με τους επαγγελματίες, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται απ’ όλους ο νόμος» ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί. Οπως επισημάνθηκε, πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες.

Πολλοί διοργανωτές πανηγυριών και ανοικτών εκδηλώσεων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ακύρωσης διοργανώσεων εντός του αστικού ιστού και της Πάτρας.

Αιτία είναι ο αστυνομικός κανονισμός περί διατάραξης κοινής ησυχίας, που αν και υπάρχει εδώ και δεκαετίες, άγνωστο γιατί, έχει ενεργοποιηθεί ξανά φέτος με πιο δραστικό τρόπο. Σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία επεμβαίνει και οδηγεί ανθρώπους στα κρατητήρια και στο αυτόφωρο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Τάσος Γιατράς, εξήγησε  ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά εφαρμόζεται αυστηρά το ισχύον νομικό πλαίσιο. Και «παίρνει η μπάλα» και όσους απλά παίζουν μουσική χωρίς διατάραξη.

Κάποιοι διοργανωτές μεγάλων πανηγυριών ειδοποιήθηκαν ήδη από την Αστυνομία για την ενεργοποίηση του κανονισμού που επιβάλλει σιωπητήριο μετά τις 11 το βράδυ, δηλ. την ώρα που υπό κανονικές συνθήκες ξεκινά η μουσική και το γλέντι. Πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι πρόκειται για άνωθεν εντολές, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν εν μέσω τουριστικής περιόδου απαγορευτικά μέτρα στις μαζικές συναθροίσεις.

Σχόλια