Μυρίζει έντονα μπαρούτη ο Οκτώβριος . Η μεγαλύτερη προσάρτηση εδαφών στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Ρωσία .

 


Η Ρωσία θα προχωρήσει αύριο Παρασκευή και επίσημα στην προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, μια απόφαση που φέρνει μια νέα πιο επικίνδυνη φάση του πολέμου. Το Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα, αποτελούν μία έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το 15% του εδάφους της συνολικής έκτασης της Ουκρανίας. Με άλλα λόγια το έδαφος των περιοχών που ενσωματώνει ο Πούτιν ισούται με το μέγεθος της Ουγγαρίας ή της Πορτογαλίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βίαιη προσάρτηση ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Η απόφαση για προσάρτηση δεσμεύει τον Πούτιν να την υπερασπιστεί στο διηνεκές και να καταλάβει στρατιωτικά τα εδάφη που ενώ ενσωματώνει δεν έχει θέσει υπό τον έλεγχό του. Τον εμποδίζει ακόμα να επιστρέψει εδάφη στην Ουκρανία ως μέρος ενός διακανονισμού. Και αυξάνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης».

Και δεν φτάνει μόνο αυτό έχουμε και την Τουρκία που κλιμακώνει της απειλές εναντίον της Ελλάδας , και όσο περνάνε οι μέρες θα γίνονται εντονότερες με κίνδυνο μιας σύρραξης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και ειδικά τώρα που ο Έρντογαν , βλέπει να χάνει της εκλογές στη χώρα του είναι ακόμα πιο επικίνδυνος όσο ποτέ λένε διάφορη αναλυτές  .

Σχόλια