Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd , εμφανίστηκε με στολή ναζί σε συναυλία στο Βερολίνο !

 


Χάος έχει προκαλέσει για άλλη μία φορά, ο μπασίστας των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος εμφανίστηκε με στολή που θύμιζε ναζί σε συναυλία στο Βερολίνο, με τη γερμανικά αστυνομία να έχει ξεκινήσει έρευνα για «υποκίνηση μίσους».

Ο 79χρονος μπασίστας κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Mercedes Benz Arena του Βερολίνου στις 17 Μαϊου, ανέβηκε στη σκηνή φορώντας μια μαύρη καμπαρντίνα με κόκκινα περιβραχιόνια και μεταλλικά διακριτικά στο γιακά του που θύμιζαν αξιωματικό των SS, ενώ ένα φουσκωτό γουρούνι με το άστρο του Δαβίδ αιωρούνταν πάνω από το κοινό.

Μια οθόνη πίσω του έδειχνε τα ονόματα της Άννας Φρανκ και της Abu Akleh, μιας δημοσιογράφου του Al Jazeera που πυροβολήθηκε θανάσιμα πέρυσι ενώ κάλυπτε μια επιδρομή των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας σε έναν παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων.

Κάποια στιγμή μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, προσποιήθηκε ότι πυροβολούσε με πολυβόλο στο πλήθος με τη ναζιστικής έμπνευσης στολή του. Σε άλλο σημείο, τραγούδησε το «Lay Down Jerusalem (If I Had Been God)» ενώ η οθόνη πίσω του έδειχνε « F$%& the occupation» σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Bell Tower News, Νίκολας Πότερ, ο οποίος παραβρέθηκε σε αυτήν.


Σχόλια