Ανοίγει και επίσημα το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού . Το θέατρο Λυκαβηττού είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας !!

 


Ήταν Ιούνιος του 2008. Ένα απόγευμα που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι το θέατρο του Λυκαβηττού κλείνει, προκαλώντας αναστάτωση στον κόσμο της χώρας μας.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες πριν από Sold Out συναυλία του Τζειμς Μπλαντ στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Ο λόγος που αποφασίστηκε να μπει «λουκέτο» στο ιστορικό θέατρο είχε να κάνει με «σοβαρό ζήτημα στατικότητας και επομένως ασφαλείας των κερκίδων.

Από εκείνη τη μέρα πέρασαν 15 χρόνια, όπου το θέατρου του Λυκαβηττού παρέμενε κλειστό.

Οι συναυλίες και οι παραστάσεις «μετακινήθηκαν» σε άλλα ανοιχτά θέατρα της Αττικής, όπως το Κατράκειο, το Βεάκειο, το θέατρο Πέτρας και το θέατρο Βράχων, ωστόσο οι Αθηναίοι δεν ξέχασαν ποτέ το θέατρο Λυκαβηττού, το οποίο είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους, αφού αποτελούσε διαχρονικά έναν από τους πιο σημαντικούς τόπους συνάντησης των μουσικόφιλων, αλλά και των θεατρόφιλων.

Εδώ και μήνες είχε γίνει λοιπόν γνωστό ότι το θέατρο του Λυκαβηττού θα λειτουργήσει ξανά, ωστόσο πλέον έχουμε και την ημερομηνία.

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε, στις 16 Σεπτεμβρίου οι ΠΥΞ ΛΑΞ θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού.

Φυσικά, το θρυλικό συγκρότημα δεν θα μπορούσε να λείπει από την επαναλειτουργία του θρυλικού πλέον θεάτρου του Λυκαβηττού, αφού η πορεία των Πυξ Λαξ συνδέεται άρρηκτα με τον ίδιο το λόφο του Λυκαβηττού και έχει συνδυαστεί με θρυλικές συναυλίες τους.

Η μπάντα ξεκίνησε να δίνει εκεί συναυλίες το 1996 και κατέγραψε πολλαπλές sold out εμφανίσεις στο Λυκαβηττό. Με αποκορύφωμα τα πέντε (5) συνεχή sold out το 2000 !!

Σχόλια