Η τιμή του YouTube Premium αυξάνει αθόρυβα στα $14 ανά μήνα !

 


Η Google αύξησε αθόρυβα την τιμή του YouTube Premium κατά 2 δολάρια, από 12 σε 14 δολάρια .

Αντίστοιχα, η ετήσια τιμή ανέβηκε κατά 20 δολάρια, από 120 σε 140 δολάρια ανά μήνα, μια εξοικονόμηση περίπου 28 δολαρίων σε σχέση με τη μηνιαία πληρωμή. Το YouTube αύξησε επίσης την τιμή του Music Premium από $10 σε $11 ανά μήνα, σε απόλυτη αρμονία με παρόμοιες αυξήσεις από την Apple και την Amazon που ανακοινώθηκαν πριν μερικές εβδομάδες. Οι αυξήσεις των τιμών δεν συνοδεύτηκαν από κάποια επίσημη ανακοίνωση ενώ τουλάχιστον στην Ελλάδα η τιμή παραμένει ίδια στα 8,49€/μήνα.

Εκτός από την εξάλειψη των διαφημίσεων, το YouTube Premium προσφέρει λειτουργίες όπως η προβολή χωρίς σύνδεση και η αναπαραγωγή στο παρασκήνιο (χωρίς αυτήν, το βίντεο σας θα σταματήσει να παίζει όταν η εφαρμογή ελαχιστοποιηθεί ή η οθόνη του τηλεφώνου σας είναι απενεργοποιημένη). Επιτρέπει επίσης το stream σε 1080p ανάλυση με υψηλότερο bitrate, και σε ορισμένες πλατφόρμες. 

Πέρυσι, η Google αύξησε το οικογενειακό πακέτο Premium στα 23 δολάρια μηνιαίως και χρέωσε τους συνδρομητές που είχαν ήδη ενεργή μηνιαία συνδρομή, με τη νέα χρέωση τον επόμενο αμέσως μήνα. Προηγουμένως, η εταιρεία ήταν πιο γενναιόδωρη, όταν μετονόμασε το YouTube Red σε Premium το 2018, διατηρώντας την τιμή των 10 δολαρίων του πρώτου για τους συνδρομητές. Όπως αναφέρει μάλιστα το 9to5Google, η εταιρεία εξακολουθεί να χρεώνει τη συγκεκριμένη τιμή για ορισμένους χρήστες.

Σχόλια