Τα Αλβανικά ΜΜΕ δίνουν το προφίλ και το βαρύ παρελθόν του δράστη που πυροβόλησε τα παιδιά στο γκάζι !

 


Έντονο είναι το ενδιαφέρον των αλβανικών Μέσων Ενημέρωσης για τον τραυματισμό των τριών Κρητικών από δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι, που δίνουν περαιτέρω στοιχεία για το προφίλ του δράστη της επίθεσης.

Όπως γράφει το αλβανικό top-channel.tv, πρόκειται για τον 37χρονο Nardi Ismet Idrizi, που καταζητείται από τις ελληνικές αρχές ως ύποπτος δράστης του τραυματισμού με όπλο τριών Ελλήνων πολιτών στην περιοχή Γκάζι στην Αθήνα.

«Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά ομάδα νεαρών μετά από συμπλοκή έξω από μπαρ. Νωρίτερα, η αστυνομία συνέλαβε και τον φίλο του Emiliano Jakupi, ο οποίος βρισκόταν στο όχημα και ήταν η αιτία που ξεκίνησε τη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Ο δεύτερος, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι δεν πυροβόλησε κατά των θυμάτων, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσαν οι αρχές. Ο Emiliano Jakupi αναζητούνταν και για ένα άλλο γεγονός που συνέβη πριν από 9 μήνες, αυτό της εκτέλεσης του Αλβανού υπηκόου Pëllumb Islami στην περιοχή Νέο Ηράκλειο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το προφίλ του δράστη

Το δημοσίευμα παραθέτει και φωτογραφία του Nardi Ismet Idrizi που εξακολουθεί να καταζητείται από τις ελληνικές αρχές, ενώ ο οδηγός του τζιπ συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (18/12).

«Ο Idrizi έχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα και έχει επιστρέψει. Το 2012 ήταν μεταξύ των βασικών υπόπτων για ένοπλη ληστεία στην Αυλώνα» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Γνωστός και ως Fatbardh Idrizi, τον Αύγουστο του 2012 λήστεψε 350 χιλιάδες σε βενζινάδικο στην Αυλώνα και άνοιξε πυρ κατά της περιπολίας της αστυνομίας, όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί Isuf Lamaj και Besnik Brahimaj» προσθέτει.


«Ο αδερφός του, Leonard Idrizi, ήταν μέλος της συμμορίας Coles και σκοτώθηκε. Μετά τον θάνατό του πήρε το όνομα του αδελφού του.» σημειώνει το top-chanel.tv.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Top Channel στην Ελλάδα, Artur Bibe, το 2022 έγινε γνωστό ότι αυτό το άτομο επωφελήθηκε από μείωση ποινής στις φυλακές Fier το 2020, αφού η Εισαγγελία διεξήγαγε έρευνα για κατάχρηση εξουσίας σε αυτή τη φυλακή.

Σχόλια